Pentru a contribui întrucâtva la diminuarea efectelor negative pe care le are pandemia COVID-19 asupra copiilor, tinerilor și familiilor vulnerabile, angajații Lumos Moldova au inițiat o colectare de fonduri pentru susținerea acestora.

În cadrul acțiunii respective fiecare angajat a donat costul unei zile de muncă. Suplimentar s-a decis alocarea pentru acest scop și a sumei colectate în rezultatul redirecționării către Lumos Moldova a 2% din impozitul pe venit achitat de către angajații organizației, în conformitate cu prevederile legislației fiscale. În rezultat, s-a reușit colectarea a circa 40000 lei.

Mijloacele financiare adunate astfel au fost utilizate pentru procurarea și pregătirea a 183 de pachete cu produse alimentare și igienice. Acestea au fost distribuite la 61 dintre cele mai vulnerabile familii din regiunile unde activează Lumos. Atât procurarea, cât distribuirea donațiilor s-au desfășurat cu respectarea strictă a recomandărilor autorităților privind măsurile de protecție și prevenire a răspândirii COVID-19.