Serviciile de intervenție timpurie, create de Lumos în regiunile pilot Florești și Ialoveni pe parcursul anului 2020, își continuă activitatea și în aceste condiții dificile legate de pandemia COVID-19.

Pe parcursul lunii februarie, specialiștii din cadrul Centrului de Intervenție Timpurie Florești au organizat și desfășurat activități de abilitare / reabilitare implicând în acestea 16 copii cu vârsta de până la 5 ani. Pentru ei au fost realizate peste 370 de ședințe individuale. În aceeași perioadă, specialiștii Centrului au organizat și activități orientate spre dezvoltarea competențelor parentale la 20 părinți din regiune.

Conform strategiei de dezvoltare și consolidare a serviciilor de intervenție timpurie la copii, un element de bază îl constituie crearea lor în proximitatea copilului și a familiei. Anume din acest motiv și au fost deschise cabinete de Intervenție Timpurile într-un șir de localități din regiunile Florești și Ialoveni. Deși au o competențe mai limitate comparativ cu Centrul de Intervenție Timpurie, specialiștii din cadrul Cabinetelor au reușit și ei să ofere suport pentru 18 actuali sau viitori părinți. Activitățile organizate în cadrul Cabinetelor s-au axat pe dezvoltarea abilităților și competențelor parentale privind diferite aspecte ale îngrijirii, dezvoltării și educației copiilor sănătoși și a celor cu tulburări de dezvoltare.

Amintim că actualmente în regiunile pilot Florești și Ialoveni activează un Centru de Intervenție Timpurie la nivel regional și 6 Cabinete de Intervenție Timpurie la nivel de comunitate, create de Lumos.