450 de copii cu vârsta de până la 5 ani și familiile acestora continuă să fie monitorizați de la distanță de către specialiștii Lumos sub diferite aspecte: medical, social, epidemiologic ș.a. Prin intermediul partenerilor locali din Ialoveni și Florești părinții au fost informați și consiliați în vedereaaccesării serviciilor comunitare și specializate pentru depășirea situațiilor de dificultate și / sau de criză cu care se confruntă aceștia.

26 ședințe de asistență individuală la distanță au fost organizate pentru 20 familii care au în îngrijire 24 copii cu dizabilități.

280 de ședințe de reabilitare/abilitare a copiilor mici cu tulburări de dezvoltare au fost oferite de către Centrul de Intervenție Timpurie la Copii Florești pentru 14 copii.

3 reuniuni metodologice cu participarea a 97 de reprezentanți ai școlilor generale și specialiști SAP din r-l Ialoveni au fost organizate cu suportul metodologic Lumos Moldova. În cadrul acestora, a fost împărtășită experiența de succes a Liceului Teoretic ”Petre Ștefănucă” din Ialoveni privind organizarea asistenței la distanță a copiilor cu dizabilități în procesul de studii.

În cooperare cu partenerii de la nivel raional, pentru asigurarea accesului la educație a copiilor cu dizabilități s-a oferit sprijin pentru:

36 de copii cu dizabilități din grădinițe în procesul de tranziție de la educație preșcolară la cea școlară, aceștia fiind înscriși în clasa I.

26 de copii cu dizabilități severe înrolați în Unitate de Educație Incluzivă din LT ”Petre Ștefănucă”.

20 de pachete de pregătire au fost distribuite de către Lumos Moldova pentru copiii care au părăsit în acest an instituțiile rezidențiale din regiunile în care activează organizația. Ca și în anii precedenți aceștia au primit câte un rucsac ce conținea rechizite școlare, memory-stick-uri și albume cu fotografii reprezentând diferite momente din viața lor de până la absolvire, inclusiv participarea la activități organizate de Lumos împreună cu ei.

Începând cu 2014 peste 150 de absolvenți ai instituțiilor rezidențiale din regiunile, în care activează Lumos Moldova, au beneficiat de astfel de suport.