Как да направим бързо, лесно и ефективно кратко видео за нашата дейност

Уебинар

Фондация Лумос, Български център за нестопанско право и НПО Порталъторганизираха уебинар на тема „Как да направим бързо, лесно и ефективно кратко видео за нашата дейност, който цели да подкрепи гражданските организации в разказването на грабващи истории за това как помагат.

В ситуацията на криза е още по-важно да можем бързо и ефективно да споделяме информация за дейността си. Даваме си сметка, че гражданските организации, които могат да си позволят да наемат специалист „Връзки с обществеността“, са много малко. Ето защо с това обучение целим да подобриме уменията за заснемане на кратки клипове дори с мобилния си телефон, които могат да бъдат споделени, напр. във Фейсбук, Инстаграм и други.

След провеждането на уебинара беше дадена възможност и за изработването на клип, който да бъде консултиран от лектора.

За лектора:

Марина Николова е завършила специалност филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ. Има 20 години опит в български медии като автор и водещ на детско предаване, сценарист, режисьор, репотрер в Нова Телевизия, БТВ, ТВ7 БНТ и др. Основател и преподавател в „NIM Animations“ – училище за кино и телевизия за деца. NIM Animations е организатор на филмовия фестивал „Детска киномания“ за късометражни филми, създадени от деца, организиран съвместно с „Киномания“ и НДК.