”Ne pare foarte bine să ne revedem cu toții sănătoși și sperăm să fie așa și la revenirea noastră la oficiu”, au menționat, în unanimitate, angajații Lumos Moldova care au participat săptămâna trecută la o ședință cu directorul regional pentru Europa al Lumos, Irina Malanciuc.

Ședința, fiind prima de la intrarea în regimul de ”lucru de acasă”, i-a adunat pe toți membrii echipei Lumos Moldova, care au venit să-și împărtășească experiența de muncă în condiții noi, reușitele obținute, dar și provocările legate de activitatea pe timp de pandemie, izolare și respectare a distanțării sociale. De asemenea colegii au relatat și despre starea de spirit personală, starea de sănătate a fiecăruia și a membrilor familiilor sale. Spre bucuria tuturor s-a constatat că niciunul dintre membrii echipei, dar și a familiilor acestora, nu au avut de suferit de pe urma răspândirii virusului contagios.

Cu referire la rezultatele activității membrilor echipei Lumos Moldova, s-a menționat că în perioada de la declanșarea pandemiei s-a realizat monitorizarea și asistența la distanță a circa 200 copii din instituții rezidențiale, servicii de plasament, dar și re / integrați în familii biologice / extinse; a peste 50 de tineri ieșiți din sistemul alternativ de îngrijire. Cu ajutorul partenerilor din cadrul Unității de educație incluzivă și a SPP-urilor din regiunile-pilot au fost monitorizați și asistați în procesul de educație online 44 copii cu CES și părinții acestora. Peste 450 de copii cu vârsta de până la 5 ani în situație de risc și familiile acestora au fost monitorizați și sprijiniți în această perioadă de către specialiști Lumos și consultanți locali. Prin contribuția specialistului în participarea copiilor și tinerilor, un grup de auto reprezentanți, actuali și foști membri ai Consiliului Consultativ al Tinerilor Lumos, au fost implicați într-un șir de activități de comunicare și promovare, inclusiv la nivel internațional.

Participanții la ședință au specificat că, deși exista o anumită incertitudine privind modul de activitate al organizației în această perioadă, întreaga echipă a reușit să se mobilizeze și să execute atât sarcinile planificate anterior, cât și cele noi / ajustate la condițiile impuse de pandemia COVID-19.