Joi, 2 aprilie 2020, a avut loc ședința Consiliului Consultativ al Tinerilor Lumos Moldova. Deși planificată anterior, ședința respectivă a fost una deosebită – pentru prima dată de la formarea Consiliului acesta s-a întrunit ”la distanță”.

Dată fiind situația epidemiologică, odată cu declararea de către guvernul Republicii Moldova a situației excepționale și închiderea instituțiilor de învățământ, toți tinerii, membri ai CCTL, s-au retras la casele familiilor / îngrijitorilor / prietenilor. În aceste condiții, dar și pornind de la necesitatea de a se vedea, și a comunica între ei, ședința online s-a dovedit a fi foarte potrivită.

În cadrul acesteia tinerii au făcut schimb de informații privind situația lor, și-au împărtășit îngrijorările legate de situația din țară, au discutat despre riscurile de protecție a copilului asociate de pandemia COVID-19, dar și despre posibilitățile de implicare a lor în prevenirea creșterii acestora.

În rezultatul discuțiilor tinerii au convenit să inițieze un șir de activități de informare privind riscurile de protecție a copilului și prevenirea lor în această perioadă, precum și un șir de activități de mobilizare și care ar spori comunicarea dintre tineri în perioada de carantină.

Toți membrii CCTL se simt bine, niciunul dintre ei acuzând simptome specifice infectării cu COVID-19.