Pandemia COVID-19 și măsurile de protecție și prevenire a răspândirii acesteia a perturbat imens activitatea cotidiană a fiecărui cetățean. Închiderea școlilor, sistarea activității unităților economice, agențiilor și instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale influențează tot mai mult starea generală a familiilor, copiilor și tinerilor. Din păcate, cei mai vulnerabili dintre ei devin acum și mai vulnerabili. Resursele, care și până la sistarea activităților economice, izolarea și distanțarea socială, impuse ca măsură de protecție, erau limitate, devin acum insuficiente pentru acoperirea, cel puțin, a necesităților de bază ale familiilor, copiilor și tinerilor. Ca urmare, acestora le vine din ce în ce mai greu să facă față provocărilor cotidiene.

Pornind de la această realitate, dar și de la misiunea și valorile organizației Lumos, angajații Lumos Moldova s-au solidarizat și au venit cu inițiativa de a dona salariul pentru o zi de muncă din luna aprilie 2020 pentru susținerea familiilor, copiilor și tinerilor vulnerabili cu și pentru care muncesc. Mijloacele financiare colectate vor fi utilizate pentru procurarea și distribuirea pachetelor cu produse alimentare și sanitar-igienice, acoperirea altor necesități stringente ale acestor categorii de beneficiari ai programelor implementate de Lumos în Republica Moldova. Ajutoarele respective vor fi acordate direct beneficiarilor, cu evitarea oricăror intermediari, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție și protecție astfel încât să ne asigurăm că suportul necesar este oferit celor care au nevoie de el.

Astfel de acțiuni caritabile vor fi susținute de angajații Lumos Moldova și pe viitor, inclusiv după ce vom trece cu bine de pandemie.