Miercuri, 23 octombrie 2019, o delegație a Comitetului executiv din UTA Găgăuzia, în frunte cu Olesea Tanasoglo, vicepreședintele Comitetului executiv pe probleme sociale, a vizitat serviciile educaționale și sociale create / dezvoltate de Asociația Obșteasca ”Lumos Foundation Moldova” in raionul Ialoveni.

Delegația, din componența căreia au mai făcut parte și conducători ai direcțiilor sănătate și protecție socială, învățământ și finanțe din UTAG, au mers la instituția preșcolară ”Regina Maria”, liceul teoretic ”Petre Ștefănucă”, Serviciul de Asistență Psihopedagogică, Casa comunitară pentru copii în situație de risc. De asemenea, oaspeții au avut întâlniri cu omologii săi din cadrul direcțiilor asistență socială și protecția familiei, educație și finanțe.

Vizita, organizată în contextul procesului de transformare / închidere a instituțiilor rezidențiale de îngrijire a copiilor din Ceadâr Lunga și Congaz, a avut drept scop familiarizarea autorităților din autonomia găgăuză cu serviciile educaționale și sociale noi create sau dezvoltate cu ajutorul Lumos Moldova în raionul Ialoveni în rezultatul reformei DI.