Deși fără inaugurare oficială, Centrul de Intervenție Timpurie la copii (CIT), deschis de Lumos Moldova la Florești, deja primește primii beneficiari – copii cu vârsta de până la 5 ani și familiile acestora, care au nevoie de consultațiile și sprijinul specialiștilor.

Aici copii cu dizabilitate stabilită, cu tulburări de dezvoltare și cei cu risc de apariție a tulburărilor de dezvoltare vor beneficia de consultanță medicală, asistență logopedică și psihologică, kinetoterapie, terapie ocupațională și senzorială oferită de specialiști în domeniu. Părinții acestor copii vor fi implicați în diferite programe de dezvoltare a aptitudinilor parentale, vor participa la activități de suport social, consiliere psihologică pentru familie.

CIT și-a deschis ușile pentru beneficiari la începutul lunii august, acesta deja a fost contractat de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Directorul acesteia, dna Valentina Buliga, și-a exprimat satisfacția față de cele văzute la Centru și și-a exprimat speranța că acesta va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și sociale oferite copiilor și familiilor acestora din raionul Florești.